Тръмп иска сам да разоръжи Ким и да получи Нобелова

...
 Тръмп иска сам да разоръжи Ким и да получи Нобелова
Коментари Харесай

2 часа на 4 очи: За какво говориха Путин и Ким?

 Тръмп желае самичък да разоръжи Ким и да получи Нобелова премия. Путин пък желае да му попречи, тъй като съветското управление въобще не се вълнува от сигурността на света, отбелязва Константин Егерт в коментар за Дойче веле.
Както и се очакваше, за срещата сред Владимир Путин и севернокорейския деспот Ким Чен Ун не научихме доста. Двамата разговаряха два часа на четири очи. А това си е много време, тъй че срещата очевидно не е била протоколна, а в действителност делова.

Всички знаем от какво се нуждае президентът на Северна Корея. След безуспешната февруарска среща с Доналд Тръмп във Виетнам Ким търси опция освен да подсети на американците за себе си, само че и да покаже, че диалозите му с президента на Съединени американски щати не са единственият му път за контакти със света.

Ревността на Путин към двойката Ким-Тръмп

Преговорите обаче бяха по-важни за Путин, в сравнение с за пхенянските комунисти. От изказванията на съветския президент във Владивосток се схваща, че Кремъл желае да попречи на Белия дом, който се пробва еднолично да реши казуса с нуклеарното оръжие на Северна Корея. Путин сподели, че на Северна Корея би трябвало да бъдат дадени гаранции за сигурност, в случай че тя се реши на едностранно нуклеарно разоръжаване, само че това в действителност беше завоалирано предложение към Ким: " Поставете условия на американците и не се опасявайте! Москва е с Вас! "

Не че въздействието на Кремъл в Пхенян е изключително огромно. Главен спонсор на корейския режим си остава Пекин. Но думата на Москва въпреки всичко се чува - тъкмо толкоз, едвам вгорчи живота на Доналд Тръмп. Путин прикани да бъдат възобновени шестстранните договаряния с Пхенян, в които взе участие и Русия - дружно с Китай, Япония, Южна Корея и Съединени американски щати. Точно както в баснята " Орел, рак и щука ", участниците в тези договаряния до момента не съумяха - и в никакъв случай няма да съумеят - да се договорят за каквото и да е било. Точно това се харесва на съветските управници. Тяхната логичност гласи: След като не можем сами да го реализираме, ние ще се погрижим никой различен да не откри решение на севернокорейския въпрос. Същото важи с цялостна мощ и за израелско-палестниския проблем и за споровете в Мали или в Афганистан. С опитите си да торпилира дипломацията на американците на Корейския полуостров, Кремъл не способства за сигурността на света. Но съветското управление въобще не се вълнува от тази сигурност. Както нормално.

КНДР е единствено част от геополитическата мозайка на Кремъл

Ако съдим по острите реакции на съветския режим след президентските избори в Украйна, по решението да се раздадат съветски паспорти на жителите на самопровъзгласилите се Донбаска и Луганска национални републики, а и по острите антиамерикански изказвания на секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев в официоза " Российская газета ", Путин възнамерява ново огромно антизападно нахлуване, с цел да активизира гарнизона " Крепост Русия ", който като че ли демонстрира признаци на отмалялост.

Първо настроението му скапе Украйна, след това пък Путин в допълнение се ядоса от визитата на съветничката на американския президент по въпросите на Русия Фиона Хил преди десетина дни. Путин очевидно очакваше от гостенката нова информация за начинания на Доналд Тръмп за да бъдат размразени връзките с Кремъл. Още повече, че специфичният прокурор Робърт Мълър завърши тематиката за хипотетичния сговор на президента с съветските управляващи. Но упованията на Путин не сбъднаха и той реши напълно да провали това посещаване. Според мои източници, Фиона Хил е разговаряла с представители на Съвета за сигурност на Русия и на министерството на външните работи и си е отпътувала разочарована от безуспешната аудиенция.

С други думи, в това число и посредством " побратимяването " си с Ким Чен Ун, Путин демонстрира и на Белия дом, и на Конгреса, че не се опасява от нови наказания и ще работи по този начин, както му изнася. Същото се отнася и до новата псевдопатриотична нервност, която е тръгнал да разпалва в страната. А за всеки случай президентът приготвя и основаването на новата " страна на всички руснаци ", в която ще се включат и източните елементи на Украйна.

Игра на тронове

Около договарянията във Владивосток имаше и още един намаловажен подробност. Известно е, че Доналд Тръмп тръпне от наслада във връзка предлагането да бъде почетен с Нобеловата премия за мир - при положение на триумф при разоръжаването на Северна Корея. А Владимир Владимирович ще направи всичко допустимо да лиши президента от тази вероятност - и евентуално ще успее.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР